Plněná kuřecí stehna

Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro Vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí stehna.

Co budete potřebovat?

4 větší kuřecí stehna, 4 lžíce francouzské hořčice, 4 vajíčka, 1 cibule, 80 g šunky, 50 g anglické slaniny, olej, sůl, pepř.

Jak postupovat?

Nejprve stehna vykostíme, kůži ale ponecháme. Vykostěná stehna osolíme a z vnitřní strany potřeme francouzskou hořčicí. Na pánvi rozpálíme tuk a osmahneme na něm dozlatova nadrobno nasekanou cibulku. Pak přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu a opět lehce osmahneme. Když slanina zavoní, přidáme do směsi vejce a pokračujeme ve smažení.

Vaříme s rozhlasem

Opatrně mícháme. Když začne vaječná hmota tuhnout, přidáme nakrájenou šunku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vaječnou směs rozložíme na připravené plátky masa.

Stehna zavineme a okraje zajistíme špejlemi. Povrch potřeme olejem – nejlépe grilovacím a vložíme na rozpálený tuk. Maso opečeme ze všech stran a pak vložíme do trouby. Aby se nevysušovalo, musíme potírat šťávou. Maso pečeme dozlatova.

autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.