Pstruh plněný hlívou pečený v alobalu (z knihy Hlíva ústřičná aneb nedoceněná houba současnosti) 1.9.2007

Prostřeno

Prostřeno

Suroviny:
pstruzi, citronová šťáva, kolečka citronů, drcený kmín, mletý pepř, dušená hlíva na tuku, hladká mouka, alobal, olej, máslo, sůl

Postup:
Ryby opláchneme, necháme okapat a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou. Hlívy nakrájíme a podusíme na oleji s kmínem, solí a pepřem. Necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku a nebo jemně posekáme. Vytvořenou hmotou plníme pstruhy. Zajistíme párátky, aby náplň nevytekla. Ryby obalíme v mouce. Alobal potřeme rozpuštěným máslem, vložíme pomoučeného pstruha a dobře zavřeme. Pečeme v horké troubě na plechu asi 20 minut.
Příloha: bramborová kaše a zeleninová obloha či salát. 

Vaříme s Habadějem v sobotu 1.9.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Srážky: přeháňky, Klenice
  D11, mezi km 77 a 83, ve směru Hradec Králové, práce na silnici, pravý jízdní pruh uzavřen, oprava vodorovného dopravního značení, Od 17.10.2017 12:00 Do 17.10.2017 18:00, , údržba vodorovného značení ...
  D11, mezi km 75.8 a 75.6, ve směru Praha, práce na silnici, pravý jízdní pruh uzavřen, Od 17.10.2017 09:30 Do 17.10.2017 14:00, , údržba a opravy portálů, zdroj: ŘSD

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace