Pstruh se žampiónovou omáčkou 23.4.2005

Prostřeno

Prostřeno

Suroviny:
4 pstruzi, 2 lžíce másla, 3 zelené cibulky, půl stonku řapíkatého celeru, 130 g čerstvých žampionů, 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce sladké smetany, 1 lžičku sekané pažitky, 1 lžíci hladké mouky, sůl, mletý pepř a tuk na vymazání zapékací mísy.

Postup:
Zeleninu a žampiony očistíme a jemně pokrájíme. Na másle osmahneme dozlatova cibuli, přidáme na plátky nakrájený řapíkatý celer, žampiony, vše osolíme a opepříme. Po chvilce přimícháme strouhanku, smetanu a pažitku. Vše dobře promícháme a necháme dusit. Hotovou nádivkou naplníme břišní dutinu každého pstruha a zašijeme nití. Ryby poprášíme moukou a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Pečeme při teplotě asi 180 stupňů - podle velikosti pstruha.
Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninovou oblohu. 

Vaříme s Habadějem v sobotu 23.4.2005 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  silnice I/14 (ulice Jiráskova), Rychnov nad Kněžnou, okr. Rychnov nad Kněžnou, práce na silnici, zúžené jízdní pruhy, Od 22.10.2017 00:00 Do 31.10.2017 23:59, částečná uzavírka - dokončovací práce, Vydal: ...
  silnice III/28437, Lužany, okr. Jičín, uzavřeno, oprava povrchu vozovky, Od 20.10.2017 00:00 Do 25.10.2017 23:59, Objížďka - bez rozlišení, IS 11 : přes: silnice I/16 (Dřevěnice), silnice I/35 (Úlibice), ...
  silnice I/14, Mladé Buky, okr. Trutnov, stavební práce, kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem, Od 23.10.2017 07:00 Do 15.12.2017 23:59, Částečná uzavírka silnice I/14 na území městyse Mladé Buky, polovina ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace