Rajčata po andalusku 9.7.2005
Suroviny:
200 g mletého masa
100 g syrového uzeného masa
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
sladká paprika
svazek petrželky
8 rajčat
máslo
1 l bílého vína
50 g strouhaného sýra
Postup:
Uzené maso umeleme, spojíme s mletým masem, nakrájenou cibulí, solí, pepřem.
Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme. Pak je naplníme masovou směsí. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme nakrájené odřezky i vydlabanou dužinu, posypeme strouhaným sýrem, podlijeme vínem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou s dušenou rýží.
Vaříme s Habadějem v sobotu 9.7.2005 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka