Řízek v těstíčku 14.1.2006
Suroviny:
400 g vepřové kýty, 240 g oloupaných brambor, 0,5 dl mléka, 8 lžic hladké mouky, 1 stroužek česneku, sůl, 1 vejce, špetka majoránky, olej.
Postup:
Brambory jemně nastrouháme, necháme ustát a vodu scedíme. Přidáme mléko, mouku, česnek rozetřený se solí, vejce, majoránku a dobře promícháme v těstíčko.
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a osolíme.
Připravené řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.
Příloha:
Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 14.1.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.