Rizoto s hlívou ústřičnou 12.12.2009
Suroviny:
1 hrněk rýže vhodné na rizoto, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, hlíva ústřičná /podle chuti/ , 1/2 pórku, kmín, sojová omáčka, pepř a sýr na strouhání
Postup:
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou. Dusíme! Pokud hlívu máte v kuchyni poprvé - tak pozor - určitě ji musíte dusit déle, než žampióny. Dusíme skoro doměkka, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek a ochutíme kmínem, přidáme sůl, pepř a zakápneme sójovou omáčkou. Vše krátce orestujeme a vsypeme uvařenou rýži.
Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
/Poznámka: pokud máte radši těstoviny, můžete je použít místo rýže. I tak je to chutné./
Vaříme s Habadějem v sobotu 12.12.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.