Rizoto se špenátem (Vegetariánská kuchařka Kariny Havlů) 9.6.2007

Suroviny:
300 g rýže, 2 žluté nebo červené papriky, 500 g čerstvého špenátu (může být i nasekaný mražený), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky), 100 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, sůl a pepř

Postup:
Na oleji zpěníme nasekaný česnek. Vmícháme na kostičky pokrájené papriky. Mírně osolíme a za stálého míchání je necháme trochu osmahnout. Dobře opláchnuté listy špenátu spaříme krátce v osolené vodě, pak je scedíme a pokrájíme. Na lžici oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a když zesklovatí vmícháme důkladně propláchnutou rýži. Ochutíme špetkou pepře a za stálého míchání necháme trochu osmahnout. Pak podlijeme vínem a když se víno vydusí přidáme k rýži papriky, pokrájený spařený špenát a za občasného podlévání vývarem vaříme doměka. Než stáhneme rizoto z plotny vmícháme máslo, strouhaný sýr a úplně nakonec nasekanou petrželku.

Vaříme s Habadějem v sobotu 9.6.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ