Ryba s bylinkovou krustou 31.7.2010
Suroviny:
4 středně velké žampióny, 4 malé cibule, petrželka, bazalka, pažitka, 1 žloutek z natvrdo uvařeného vejce, 4 lžíce oleje, 4 lžíce, 4 lžíce strouhanky, 4 rybí filety s kůží, 100 ml suchého bílého vína, olivový olej
Postup:
Žampióny očistíme a nadrobno nasekáme.
Cibule oloupeme a pokrájíme na jemné kostičky. Bylinky propláchneme a osušíme. Petrželku, pažitku a bazalku nasekáme.
Žloutek rozmačkáme a smícháme se žampióny, cibulí, strouhankou, bylinkami a olejem.
Formu vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje.
Plátky ryby opláchneme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme.
Pekáček vymažeme olejem a vložíme rybu (kůží dolů). Pak maso rovnoměrně potřeme směsí z hub a bylinek.
Vše zalijeme bílým vínem a zapečeme.
Příloha:
vařené brambory, pečivo.
Vaříme s Habadějem v sobotu 31.7.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka