Rybí filé s ananasem 28.8.2004
Suroviny:
600 g rybího filé, 120 g rajčat, 2 větší barevné papriky, 120g kompotovaného ananasu, 1 lžička vegety, 400 ml kečupu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky drceného pepře, 50 ml olivového oleje, citrón, bylinky /podle chuti/.
Postup:
Rybí filé omyjeme, osušíme a posolíme. Rajčata a papriky nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme olejem, vložíme opatrně rybu, zasypeme ananasem, vegetou a přelijeme vodou z kompotu a kečupem.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme odkryté asi půl hodiny.
Pak rajčata a papriky naskládáme na rybu, zakápneme olejem. Vše přiklopíme a pečeme asi patnáct minut. Můžeme podle potřeby podlévat horkou vodou.
Nakonec posypeme drceným pepřem a osolíme.
Hotové filé pokapeme na talíři citrónovou šťávou a posypeme bylinkami.
Příloha:
Brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 28.8.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.