Rybí filé s pikantní marinádou 20.3.2004
Suroviny:
800 g filé, 100 g rajského protlaku, 100 g ostrého kečupu, 100 g cibule nakrájené na kolečka, 100 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky, 125 ml červeného vína, olej dle potřeby, sůl, cukr podle chuti.
Postup:
Naporcované filé podle chuti osolíme. Na oleji opečeme z obou stran dozlatova.
Rybu vyjmeme a dáme na talíř. Ve výpeku osmahneme cibuli, plátky žampionů.
Přidáme víno, protlak a kečup. Podle chuti osolíme a osladíme.
Omáčku krátce podusíme. Vložíme osmažené filé a necháme prohřát.
Podáváme s opečenými brambory. Pokrm lze podávat jak teplý tak studený.
Vaříme s Habadějem v sobotu 20.3.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka