Rybí filé zapečené se zeleninou 10.7.2004

Suroviny:
600 g filé, 400 g ve slupce uvařených brambor, 500 g pórku nakrájeného na kolečka, 400 g mrkve nakrájené na kolečka, 2 polévkové lžíce citronové šťávy, 1 l zeleninového vývaru /může být z kostky/, 1 l mléka, 100 g smetany ke šlehání, 4 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 2 polévkové lžíce Maizeny, 2 polévkové lžíce vody, olej, sůl, mletý pepř, cukr.

Postup:
Mrkev vložíme do osolené vody a vaříme 10 minut. Po 5 minutách přidáme nakrájený pórek. Slijeme vodu. Filé pokapeme citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme.
Na pánvi necháme rozpálit olej a oloupané, na kolečka nakrájené brambory opečeme po obou stranách dozlatova. Olejem vymažeme zapékací mísu. Na dno dáme uvařenou mrkev s pórkem.
Na zeleninu rozložíme filé a navrch dáme opečené brambory.
Mléko, smetanu a hořčici smícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
Maizenu rozpustíme ve vodě a omáčku zahustíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme i trochu osladit. Nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.7.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.