Velikonoční plněná vepřová kotleta s fazolovými lusky 26.3.2005

Suroviny:
1 rohlík, 2 lžíce najemno nasekané petrželky, jedna cibule, jedna lžíce oleje, 1 vejce,4 vepřové kotlety, 2 lžíce rostlinného tuku, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, osminka litru smetany ke šlehání, 500 g mražených fazolových lusků, snítka rozmarýnu, 2 lžíce másla, 50 ml vody, sůl, mletý pepř.

Postup:
Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme do vody. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Rohlík vymačkáme a prohněteme s jednou lžící nasekané petrželky, cibulí a vejcem. Podle chuti osolíme a opepříme.V každé kotletě nožem vyřízneme kapsu. Naplníme ji nádivkou a spojíme párátkem. Na pánvi rozpálíme olej. Maso opečeme z obou stran dozlatova. Rostlinný tuk zahřejeme. Vložíme prolisovaný česnek, kečup, rozmarýn a smetanu. Vše promícháme a krátce povaříme. Pak omáčku propasírujeme přes husté sítko do kastrůlku. Podle chuti osolíme a opepříme. Fazolové lusky povaříme ve slané vodě asi deset minut, slijeme je a necháme okapat. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a jako přílohu podáváme fazolové lusky posypané petrželkou. Navrch můžete položit kousek másla.

Vaříme s Habadějem v sobotu 26.3.2005 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.