Vepřové kotlety s jemnou žampiónovou omáčkou

Žampiony - Foto: Czech Specials

ŽampionyFoto: Czech Specials

Suroviny: 5 vepřových kotlet, lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 1 lžička oleje, 2 cibule, 200 g žampiónů, 1/2 litru kuřecího vývaru, 1 kelímek smetany na vaření

Zdena Kabourková - Foto: Milan Baják

Zdena KabourkováFoto: Milan Baják

Postup:
Plátky vepřových kotlet osolíme a opepříme a lehce obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme máslo s lžičkou oleje(máslo se nám nebude přepalovat) a opečeme na něm plátky kotlet.
Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a očistíme, oloupeme a pokrájíme žampiony na menší kousky. Opečené plátky kotlet vyjmeme z hrnce a vložíme do hlubokého talíře. V hrnci necháme zezlátnout cibuli, přidáme žampiony, promícháme a orestujeme, přilijeme kuřecí vývar, vložíme zpět kotlety a pod pokličkou podusíme cca 15 minut. Maso opět vyjmeme z hrnce a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, podle chuti zjemníme smetanou. Vložíme zpět kotlety, chvíli provaříme a můžeme podávat. 

Vaříme s Habadějem v sobotu 25. dubna 2015 v 11:04 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ. 


Zvětšit mapu
Pořad: Vaříme s Habadějem  |  Stanice: Hradec Králové
Čas vysílání: sobota 11:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Královehradecký kraj
  Srážky: déšť, D11-82,8
  Srážky: přeháňky, Vestřev
  Srážky: přeháňky, Hradec Králové

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace