Zabalená ryba 4.10.2008
Suroviny:
rybí filé, cibule, paprika - zelená a žlutá, malá rajčátka, česnek, brambory, sůl, kmín, zelená petrželka a alobal
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, cibuli a papriku na půlkolečka, rajčátka přepůlíme.
Na velký dvojitý kus alobalu rozložíme plátky brambor, osolíme, na brambory položíme filé, osolíme, okmínujeme, posypeme česnekem a cibulí, paprikou.
Navrch dáme půlky malých rajčat a nebo plátky větších.
Nakonec posypeme petrželkou.
Vše dobře zabalíme. Balíčky pak položíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 až 40 minut.
Vaříme s Habadějem v sobotu 4.10.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.