Zahradnický guláš 28.4.2007

Suroviny:
800 g libové vepřové plece nebo kýty, 2 - 3 lžíce sádla, sůl, 3 větší cibule, 4 zelené papriky, jedna čerstvá feferonka, 5 rajčat, 5 - 6 lžic sterilovaného hrášku, 1 - 2 lžíce másla, 250 g žampiónů, 2 - 3 lžíce hladké mouky a 4 lžíce nasekané petrželky na ozdobu.

Postup:
Maso nakrájíme na menší kostičky, v tlakovém hrnci na sále zprudka orestujeme maso, vmícháme cibuli a krátce podusíme. Podlijeme vodou, osolíme a uzavřené asi dvacet minut dusíme. Pak přidáme fefereonku a papriky nakrájené na proužky, rajčata nakrájená na kostky, hrách a ještě chvíli dusíme doměkka. /Můžete uzavřít ještě na chvíli v tlakovém hrnci/. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme žampióny. Šťávu v žampiónech zaprášíme moukou, dobře pomícháme a přidáme do guláše. Krátce povaříme. Máme - li guláš řidší, necháme vodu trochu vyvařit.
Příloha: Hranolky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.4.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.