Žampiony plněné špenátem a petrželkou 15.11.2003
Suroviny:
velké žampiony, 200 g špenátových listů, 1 vejce, 30 g nízkotučného tvarohu, 10 g švýcarského sýra, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, muškátový oříšek.
Postup:
Nožičky žampionů odkrojíme, očistíme, jemně nakrájíme a podusíme na másle do měkka. Listy špenátu dobře opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a blanšírujeme tři minuty ve vroucí vodě. Z listů vymačkáme vodu. Do mísy vložíme podušené žampionové nožičky, špenátové listy, vejce, tvaroh, přidáme špetku pepře a soli, trochu strouhaného muškátového oříšku a dobře promícháme.
Směsí naplníme kloboučky žampionů a posypeme nastrouhaným sýrem.
Vložíme do ohnivzdorné mísy vymazané olivovým olejem a dáme péci do středně vyhřáté trouby na zhruba 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší.
Vaříme s Habadějem v sobotu 15.11.2003 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.