Žampiony plněné špenátem a petrželkou 15.11.2003

Suroviny:
velké žampiony, 200 g špenátových listů, 1 vejce, 30 g nízkotučného tvarohu, 10 g švýcarského sýra, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, muškátový oříšek.

Postup:
Nožičky žampionů odkrojíme, očistíme, jemně nakrájíme a podusíme na másle do měkka. Listy špenátu dobře opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a blanšírujeme tři minuty ve vroucí vodě. Z listů vymačkáme vodu. Do mísy vložíme podušené žampionové nožičky, špenátové listy, vejce, tvaroh, přidáme špetku pepře a soli, trochu strouhaného muškátového oříšku a dobře promícháme.
Směsí naplníme kloboučky žampionů a posypeme nastrouhaným sýrem.
Vložíme do ohnivzdorné mísy vymazané olivovým olejem a dáme péci do středně vyhřáté trouby na zhruba 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší.

Vaříme s Habadějem v sobotu 15.11.2003 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ