Zapečená rajčata s paprikami a rýží 9.4.2005
Suroviny:
1 kg rajčat, 1 kg zelených paprik, 2 cibule, 30 dkg rýže, 30 dkg mletého masa, 1 vejce, 5 dkg sýra, olej, sůl, pepř, petrželka, vývar
Postup:
Horkou vodou prolijeme rýži a necháme okapat. Pak ji na oleji osmahneme.
Zalijeme jedním litrem vařící osolené vody /nebo vývarem/ a dusíme doměkka.
Ohnivzdornou misku vytřeme olejem, na dno položíme vrstvu na plátky nakrájených rajčat, vrstvu očištěných, na nudličky nakrájených zelených paprik.
Pokropíme olejem, posypeme nasekanou petrželkou, přes dáme vrstvu osoleného a opepřeného mletého masa, okořeníme. Na maso dáme kolečka cibule a na ni navršíme rýži.
Povrch pokapeme olejem a posypeme sýrem.
Když se pokrm zapeče v troubě, zalijeme ho vejcem rozšlehaným ve vývaru a dopečeme.
Vaříme s Habadějem v sobotu 9.4.2005 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.