Zapečené brambory s mletým masem
Suroviny: 750 gbrambor, 500 g mletého masa, 1 pórek, 200 ml smetany na vaření, 100 g eidamu, 1 vejce, pepř, sůl.
Postup:
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a dáme převařit na 10 minut. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso smícháme s vejcem a najemno nastrouhaným eidamem. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Do vymazané pečící formy vyskládáme první vrstvu brambor a na ní rozprostřeme směs z mletého masa, kterou posypeme pórkem. Završíme další vrstvou brambor, kterou osolíme a opepříme. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 20 – 30 minut, poté zalijeme smenatou na vaření a zvolne dopékáme 10 minut. Zapečené brambory podáváme teplé, ideálně s čerstvým salátem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 21. dubna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.