Zapečené kuřecí řízky se sýrem a pórkem (Pórek na 160 způsobů) 14.7.2007

Suroviny:
4 kuřecí řízky, 2 malé pórky, 500 g brambor, 1/2 citronu, 100 g parmazánu nebo ementálu, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla na vymazání mísy, sůl a pepř

Postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Na oleji a jedné lžíci másla je po obou stranách osmahneme. Připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Řízky poklademe do mísy. Jeden pórek jemně nasekáme a osmahneme ve zbývajícím tuku z řízků. Až pórek vychladne, promícháme jej se sýrem, osolíme, opepříme a tuto směs dáme na řízky. V troubě pomalu zapékáme až do chvíle, než se sýr zbarví do růžova. Mezitím si dáme vařit oškrábané na kostky nakrájené brambory. Až budou hotové, tak je scedíme a na zbylém másle je s jedním nahrubo nakrájeným pórkem opečeme. Brambory podáváme se zapečenými řízky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.7.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.