Zapečené palačinky se špenátem 27.2.2010

Suroviny:
Na palačinky: mléko, mouka, vejce, sůl
Na náplň: 1 balíček mraženého špenátu, kousek cibule, stroužek česneku, sůl, 20 g hladké mouky, 20 g másla, 250 ml mléka

Postup:
Z prosáté mouky, mléka, vejce a soli připravíme těsto, ze kterého na oleji připravíme palačinky. Ty necháme vychladnout. Pak je potřeme špenátovou náplní, stočíme a narovnáme /vedle sebe/ do vymaštěné zapékací mísy.
Nakonec posypeme strouhaným sýrem, krátce zapečeme v horké troubě.
Podáváme se nakrájenou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Náplň:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme. Po chvilce přidáme mražený špenát nakrájený na kousky, necháme jej prohřát a osolíme, rozmícháme utřený stroužek česneku a ještě krátce prohřejeme.

Poznámka:
Palačinky jsou vynikající, když do špenátu přidáme najemno nakrájené pečené kuřecí maso.

Vaříme s Habadějem v sobotu 27.2.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ