Zapečené rybí filé (od paní Horké z Nové Paky) 26.5.2007
Suroviny:
rybí filé, 5 dcl mléka, hladká mouka, pepř, 2 žloudky, strouhaný sýr, muškátový oříšek
Postup:
Porce filé omyjeme, osolíme, opečeme na másle a přendáme do zapékací formy. V kastrolku zpěníme máslo, zasypeme moukou a připravíme si hodně světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem kam přidáme žloutky a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku povaříme. Přidáme sůl, pepř a muškát. Nakonec vmícháme strouhaný sýr. Touto omáčkou zalijeme filé a dáme do vyhřáté trouby. Nezapomeňte nakonec hezky ozdobit a přidat zeleninovou oblohu.
Vaříme s Habadějem v sobotu 26.5.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.