Zapečené těstoviny s kapustou a vepřovým masem 13.12.2003
Suroviny:
800 -1000 g kapusty, 20 g oleje, 1 větší cibule, 2 -4 stroužky česneku, petrželka, sůl, 150 g pečeného vepřového masa, 100 g těstovin, 50 g eidamu, 200 ml mléka, pepř, rozmarýn, tuk na vymazání zapékací mísy.
Postup:
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Vrchní listy kapusty oddělíme a vykrojíme z nich řapíky. Prostředek kapusty i oddělené listy rozkrájíme na několik částí. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kapustu, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené pečené vepřové maso, uvařené těstoviny, zelenou petrželku, rozmarýn a dobře promícháme.
Směs sáme do zapékací misky a troubě nejprve prohřejeme a pak zalijeme mlékem a posypeme strouhaným sýrem a ještě zapečeme.
Vaříme s Habadějem v sobotu 13.12.2003 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.