Zapečené zelí s masem a paprikami 24.4.2004
Suroviny:
1/2 kg hlávkového zelí, 1 cibule, 2 zelené papriky, 3 rajčata, 150 g vařeného uzeného masa, 2 stroužky česneku, sádlo nebo tuk na vymazání formy, worcester, sůl, pepř, kmín.
Postup:
Zelí nakrájíme na nudličky, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, okořeníme solí, pepřem a kmínem. Dobře promícháme.
Vymazanou ohnivzdornou misku zčásti naplníme připravenou zelnou hmotou.
Poklademe rozkrájeným uzeným masem, plátky rajčat a proužky paprik.
Povrch zakryjeme zbývajícím zelím. Zalijeme trochou vody s několika kapkami worcesteru, poklademe zbytkem uzeného masa a v troubě zapečeme.
Podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 24.4.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka