Na závodníka Koloce byl vydán mezinárodní zatykač

24. září 2010

Okresní soud v Hradci Králové vydal mezinárodní zatykač na bývalého automobilového závodníka Martina Koloce, který je podezřelý z podvodu. Z jedné soukromé společnosti údajně odčerpal 123 milionů korun. Koloc nyní žije v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Informovala o tom televize Nova. "Právě proto, že se obviněný zdržuje mimo republiku, přestože je vedeno trestní řízení, tak na návrh státního zastupitelství Okresní soud v Hradci Králové vydal zatýkací rozkaz," řekla televizi státní zástupkyně Renáta Vesecká.

"Trestná činnost měla spočívat v uzavírání řady fiktivních smluv, na základě kterých došlo vlastně k likvidaci akciové společnosti," doplnila Vesecká.
Podle televize umožňovalo státní zastupitelství Kolocovi vyjíždět do zahraničí na závody, musel na sebe však nechávat kontakt.
Martin Koloc je dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů na okruzích. Po ukončení závodní kariéry vedl nejsilnější stáj ve světě závodních tahačů Buggyra. Z jejího vedení odstoupil koncem loňského roku kvůli zdravotním problémům.

Logo
Spustit audio