Nepotřebný textil, boty a kabelky mohou pomoci potřebným

24. září 2010

Nepotřebný textil, boty, kabelky či staré hračky mohou pomoci potřebným. Šaty, které dosloužily, není třeba nejprve poslat do čistírny. Stačí najít některý z kontejnerů, které u některých obchodních center umístila společnost Texat. Šatstvo a další věci buď předá charitativním organizacím, nebo je prodá zpracovatelským firmách a výtěžek prodeje věnuje neziskovým organizacím. Textil dostává Domov svaté rodiny v pražském Břevnově a centrální sklady Diakonie Českobratrské církve evangelické v Broumově.

Peníze získané prodejem dostává Konzervatoř pro zrakově postiženou mládež na Maltézském náměstí v Praze.
Kordinátorka projektu Potex Blanka Beranová ČTK řekla, že nyní po dohodě s pražským magistrátem Texat postavil pět kontejnerů do obchodních zón ve Zličíně, Čestlicích a Radotíně. V současné době jedná s jednotlivými městskými částmi o dalších lokalitách a s Dopravním podnikem vyjednává o umístění kontejnerů u stanic metra. Beranová doufá, že do půl roku se počet charitativních schránek zvýší alespoň na 30.
Texat vyváží kontejnery, do nichž se vejde zhruba 300 kilogramů, dvakrát týdně. Většina textilu je dále průmyslově zpracována na materiál, který se recykluje.

Logo
Spustit audio