Nová geocachingová hra čeká na „kačery" v ZOO Dvůr Králové nad Labem

4. září 2015

Od začátku září 2015 připravila ZOO Dvůr Králové ve svém areálu novou zábavu pro kačery. Výjimečně však kačerem nemáme na mysli žádné zvíře v areálu, ale vyznavače geocachingu. ZOO si teď mohou projít prostřednictvím geocachingové hry, k níž je možné si zdarma stáhnout i aplikaci do mobilního telefonu.

Geocaching je poměrně mladá dobrodružná hra, jejíž vyznavači (nazývaní kačeři) hledají skryté schránky, tzv. „keše", pomocí navigačního systému GPS a zeměpisných souřadnic. Keše bývají schované na nejroztodivnějších místech a často musejí kačeři vynaložit značné úsilí, aby je našli.

V ZOO Dvůr Králové nad Labem jde především o zpestření prohlídky tak, aby návštěvníci měli možnost vidět ZOO z nevšedních úhlů a zažili také trochu dobrodružství.

V areálu ZOO je ukryto 11 keší, ke kterým dostanete zeměpisné souřadnice.

V každé skrýši najdete lahvičku se zajímavostí o zvířatech či expozicích v ZOO a také část souřadnice, která vás zavede k poslední, dvanácté keši.

Nová hra s názvem „Cesta za králem ZOO" vznikla díky spolupráci s Lukášem Vystrkem, studentem Slezské univerzity v Opavě, který na toto téma zpracovával bakalářskou práci.

Nová hra s názvem „Cesta za králem ZOO"

K úspěšnému nalezení všech skrýší byla vytvořena i mobilní aplikace Cesta za králem ZOO, kterou připravil Matěj Děcký.

K dispozici je pro operační systém Android a najdete ji volně ke stažení na internetovém portále Google Play.

K projití Cesty za králem ZOO však postačí jakákoli funkční aplikace, která ukazuje souřadnice GPS.

Pro mobilní telefony jich je zdarma ke stažení velké množství.

Všem "kačerům" přejeme hodně zábavy na "Cestě za králem ZOO". Ať se vám podaří všechny skrýše objevit a ať se dozvíte také mnoho zajímavého o zvířetech.

Držíme palce!

autor: Simona Jiřičková
Spustit audio