Prodej pohlednic pomůže Domovu svatého Josefa v Žirči na Trutnovsku

24. září 2010

Přibližně pět desítek studentů středních škol bude v pondělí 20. března v několika městech v Královéhradeckém kraji a v Pardubicích prodávat benefiční pohlednice v rámci třetího ročníku akce Naděje pro Josefa. Výtěžek z prodeje bude použitý na úhradu nákladů spojených s provozem a rozvojem Domova svatého Josefa v Žirči na Trutnovsku, který je v České republice jediným zařízením pro pacienty s roztroušenou sklerózou, řekla ČTK Dagmar Flosová z domova. "Studenti budou nabízet lidem pohlednice s dvojicí motivů, jeden je dílem klientů domova. Cena za benefiční pohlednici je 20 korun," uvedla Flosová.

Studenti, kteří budou stát na frekventovaných místech v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Vrchlabí a dalších městech, budou vybaveni kasičkou a průkazem Domova svatého Josefa. "Vloni se prodejem pohlednic podařilo získat přibližně 120.000 korun, které jsme použili na nákup transportního a zvedacího zařízení," uvedla Flosová.
Domov svatého Josefa funguje v Žirči od roku 2001, kdy jej zřídila Diecézní charita Hradec Králové. Středisko pro nemocné s roztroušenou mozkomíšní sklerózou poskytuje klientům kromě stravy a ubytování také speciální zdravotní péči, například rehabilitaci a ergoterapii. Cílem těchto aktivit je pomoc při návratu pacienta do rodinného prostředí. Domov nabízí pacientům 42 lůžek. Roztroušená skleróza patří k vážným neurologickým onemocněním, která zatím neumí lékaři zcela vyléčit.

Logo
Spustit audio