Bývalé přírodní divadlo v Náchodě se změní na chovnou oboru

24. září 2010

Chátrající areál přírodního divadla v Náchodě se od příštího roku změní na chovnou oboru, ve které budou mít lidé možnost pozorovat několik různých druhů lesní zvěře. Záměr již schválili náchodští radní, úpravy areálu plánuje město na příští léto, řekla ČTK mluvčí náchodské radnice Nina Svobodová. Přírodní divadlo nedaleko náchodského zámku bylo několik let nevyužívané. "Přes opakované snahy různých pořadatelů o obnovení provozu areálu, například pro festivaly, se využít divadlo pro konání kulturních akcí nepodařilo," řekla Svobodová.

V roce 2003 náchodská radnice odmítla prodat areál soukromé firmě, která jej chtěla začít využívat pro konání kulturních akcí. Zastupitelé však tehdy rozhodli, že je nutné, aby pozemky zůstaly ve vlastnictví města, nesouhlasili také s navrhovanou cenou a převedli areál do správy městských lesů.
"Navržená chovná obora bude sloužit pro návštěvy rodičů s dětmi či pro vycházky obyvatel města. Podobné areály s úspěchem fungují i v jiných městech," řekla Svobodová. Podle plánů by se v oboře mohlo pohybovat přibližně patnáct kusů zvěře, například daňků, muflonů či jelenů, kteří budou přikrmováni v krmelcích.

Spustit audio