Projekt výstavby bytů v hradecké mlékárně převzala firma Eube

24. září 2010

Polyfunkční dům se zhruba 150 byty, obchody, kancelářemi a parkovištěm v areálu bývalé mlékárny v centru Hradce Králové by měla nakonec postavit developerská společnost Eube. Projekt v hodnotě několika stovek milionů korun převzala od společnosti Bytová výstavba CZ Pardubice. ČTK to řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Firma Eube již v Hradci Králové staví byty.

Bytová výstavba CZ zatím objekt mlékárny s příspěvkem města sedm milionů korun zdemolovala. Do stavby domu se však nepustila, ač byty zájemcům předběžně nabízela. Eube chce podle Malíře začít stavět příští rok.
Součástí stavby bude i výstavba městských parkovacích garáží pro asi 120 automobilů. Radnice počítá s tím, že ji dvoupodlažní parkoviště přijde asi na 45 milionů korun. Firma Eube již také město požádala o podporu 18 milionů korun na úhradu nákladů souvisejících s výstavbou parkování a úpravami veřejných prostor v okolí stavby. "Rada města s podporou souhlasila. Konečné slovo bude mít zastupitelstvo," řekl Malíř.
Společnost Eube zatím v hradecké lokalitě Terronic loni postavila 65 bytů. Letos v červnu tam zahájila další etapu, v níž chce do konce příštího roku postavit dalších 64 bytů. Firma chce také od města koupit zchátralý areál bývalé koželužny v Kuklenách a nákladem asi 350 milionů korun jej přestavět na komerční a podnikatelské centrum a byty.

Spustit audio