Preventivně informační centrum Policie ČR v Hradci Králové

9. únor 2011

Policie České republiky nemá v popisu práce pouze vyšetřování různých krádeží a dalších trestných činností, ale zaměřuje se také na prevenci. V Hradci Králové proto otevřela nové informační centrum, vedené Preventivně informační skupinou Hradec Králové. Byl u toho redaktor Ondřej Vaňura.

Realizace vybudování centra, respektive rekonstrukce a vybavení stávajících prostor v areálu Územního odboru Hradec Králové probíhala v roce 2010.
Cílem činnosti centra vedeného Preventivně informační skupinou Hradec Králové je pořádání přednášek pro skupiny osob především z města Hradec Králové různých věkových kategorií, od dětí předškolního věku, až po seniory. Přednáškovou činností budou policisté informovat širokou veřejnost (děti, mládež, seniory, rodiče, chataře, cyklisty…) o rizikových jevech ohrožujících právě danou skupinu s radami a preventivními informacemi, jak se daným rizikům vyhnout, či jak minimalizovat následky.

Přednášky mohou být například na téma vhodného zabezpečení majetku, možností ochrany objektů, bezpečnosti v silničním provozu, nebezpečí virtuální komunikace, mezi něž se řadí takzvaná „kyberšikana", zvyšování právního povědomí mládeže či prezentace práce či jednotlivých složek Policie České republiky. V průběhu přednášek budou mít návštěvníci možnost zhlédnout multimediální prezentace, videosnímky, či informační cykly. Součástí centra je i stálá expozice zaměřená na prezentaci Policie České republiky, včetně distribuce preventivních materiálů.

Všechny služby centra jsou poskytovány zdarma. Provozní doba centra vždy po předchozí domluvě s pracovníky Preventivně informační skupiny.
Preventivně informační centrum je dislokováno v Hradci Králové, Malšovice, ulice Mrštíkova 541, v areálu Policie České republiky Územní odbor Hradec Králové. Budova centra se nachází jako první za služebním parkovištěm u křižovatky ulic Mrštíkova a Náhon.

Spustit audio