Hospic v Červeném Kostelci slouží již 15 let

27. leden 2012

Syndrom vyhoření je typická diagnóza lidí, kteří pracují ve stresovém prostředí ... často postihuje zdravotníky nebo zaměstnance v sociálních službách. V Hospici Anežky České v Červeném Kostelci s tím nemají problém ... partnerský vztah mezi personálem a nemocnými je tam od začátku samozřejmostí.

15 let už slouží svému účelu Hospic Anežky České v Červeném Kostelci, historicky první zařízení tohoto druhu u nás. Za tu dobu jím prošlo více než pět a půl tisíce těžce nemocných. Příjemné prostředí, volný režim, zachování lidské důstojnosti vždy a za všech okolností ... to jsou hlavní důvody, které vedou pacienty v konečném stádiu nemoci do Červeného Kostelce. S ředitelem hospice Miroslavem Wajsarem se k rozhovoru sešla redaktorka Eva Zálešáková.

Personál Hospice Anežky České v Červeném Kostelci řadu let usiluje o ochranu zájmů těžce nemocných, kteří nemají možnost ani sílu se o svá práva na kvalitní péči dovolávat. Významným krokem na této cestě bylo loni na podzim zřízení mobilní hospicové péče a ambulance paliativní léčby.

autor: Eva Zálešáková
Spustit audio