Nový kastelán Valdštejnské lodžie u Jičína

19. únor 2013

Má spoustu snů, ale zatím spíš bojuje s byrokracií. A už si uvědomuje, že se zároveň stal i údržbářem.

Věnuje se užité a volné grafice, má nezaměnitelný rukopis, je zakladatelem, předsedou, dramaturgem a grafikem občanského sdružení DIVOZEMÍ, které se zaměřuje na alternativní kulturu.

Rodák z Liberce - Jiří Vydra vyšel vítězně z výběrového řízení na kastelána Valdštejnské lodžie a pod hlavičkou občanského sdružení Lodžie z Jičína už v druhé polovině září nastoupil na svůj post.

Nemá to jednoduché: seznamuje se s místními, čelí byrokracii, učí se být i údržbářem. Zažívá první rozčarování, ale plní si i první sny. Jiřího Vydru - talentovaného mladíka, který měl být prapůvodně kuchařem, požádala o rozhovor redaktorka Vlaďka Wildová.

A pokud se podíváte na internetové stránky "vydradesign", pak vaše představa o novém kastelánovi Valdštejsnké lodžie v Jičíně - Jiřím Vydrovi - získá ještě jasnější obrysy.

A nejlépe bude, když se někdy do lodžie, Čestného dvora a Libosadu u Jičína vydáte na výlet nebo za nějakým kulturním překvapením či setkáním, kterým nový kastelán dodá osobité i alternativní kouzlo.

autor: VaW
Spustit audio