Automobilka Škoda chystá miliardové investice do rozvoje závodu v Kvasinách

Automobilka Škoda je připravená vložit v následujících letech celkem 13 miliard korun do rozvoje svého závodu ve Kvasinách na Rychnovsku. A to včetně technologického zázemí, montáže i logistiky. Chystá se také přijmout další zaměstnance, celkem až 1500 lidí. Investice se chystá podpořit i stát a kraj, má pomoci s vylepšením veřejné infrastruktury.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto (ilustrační foto)

Škoda Auto (ilustrační foto) | Foto: Eva Senetová

„Tato investice je určitě zásadní nejen pro závod Kvasiny. I pro celou značku Škoda bude znamenat navýšení kapacity, podstatné navýšení personálu,“ říká ředitel závodu Škoda Auto ve Kvasinách Jiří Černý.

„Naše sesterská značka firma Seat už oznámila, že se v našem závodě bude vyrábět vůz pod značkou Seat, je to SUV, s tím, že náběh výroby bude začínat během následujícího roku, roku a půl,“ informuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Automobilka Škoda chystá miliardové investice do rozvoje závodu v Kvasinách. Konkrétněji ředitel závodu Škoda Auto Kvasiny Jiří Černý

Firma bude pro rozšíření potřebovat podle odhadů až 1500 nových zaměstnanců. „Jsou to převážně technické a dělnické profese, které najdou uplatnění v našich nových výrobních provozech,“ vysvětluje Černý.

Přestože se jedná o specifické profese, je přesvědčen, že kvalitní pracovníky najde v samotném regionu Rychnovska.

„Podle údajů úřadu práce je v naší zájmové a spádové oblasti řádově 25 tisíc uchazečů o práci a já věřím, že z nich oněch 1500 zájemců vybereme. Máme velmi dobrou spolupráci s úřadem v Rychnově nad Kněžnou,“ konstatuje ředitel.

Také stát a kraj se chtějí na velké investici podílet. Více peněz má putovat do veřejné infrastruktury. „Pomoc českého státu nesměřuje přímo společnosti Škoda, směřuje do regionu. Pro region bude zásadní, půjde do infrastruktury, do komunikací,“ upřesňuje Černý.

Chystaná investice je podle něj skutečně významnou i v evropském měřítku. „Automobilek, závodů, které v současné době takovým zásadním způsobem zvyšují kapacitu, mnoho není. Možná, že jsme jediní,“ uzavírá Jiří Černý.

Veronika Sedláčková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme