Ceny skipasů v některých lyžařských areálech mírně vzrostou

Přípravy na nadcházející zimní sezónu finišují. Některé lyžařské areály už mají jasno v cenách skipasů. Střediska, která letos investovala miliony korun do úpravy areálu, mírně zdražila. Jinde ovšem ceny za celodenní permanentky zůstávají stejné jako loni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skiareál Paseky

Skiareál Paseky | Foto: Tomáš Beneš

Například SkiResort Černá hora – Pec staví novou lanovku od Hoffmanových bud na Černou horu i v Peci pod Sněžkou.

„Do 15. prosince a od 20. března bude takzvaná vedlejší sezóna, tam dokonce dojde ke snížení cen. Pak bude sezóna standard, která bude v lednu a březnu, tam se dostáváme na cenu 690 korun. A pak bude zavedena takzvaná top sezóna, která bude o vánočních svátcích a v měsíci únoru, a tam bude cena jednodenního dospělého skipasu 750 korun,“ přibližuje šéf resortu Petr Hynek.

S dražšími permanentkami, a to zhruba o pět procent, by měli počítat lyžaři ve skiareálu na Lipně. Tam vyrůstá nová, 1200 metrů dlouhá sjezdovka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy na nadcházející zimní sezónu finišují. Některé lyžařské areály už mají jasno v cenách skipasů

Víc peněz za skipas utratí lidé například také na Klínovci v Krušných horách nebo ve skiareálu Monínec. Ovšem pouze v případě, pokud ho koupí přímo na pokladně. Kdo si skipas objedná přes internet, zaplatí stejně jako loni.

Ve Špindlerově Mlýně zatím o cenách jasno nemají. „Plošně to určitě nebudeme zdražovat. Určitě se tam bude trošku měnit skladba produktů,“ potvrzuje ředitel areálu Čeněk Jílek.

Kdo se vydá na lyže do Deštného v Orlických horách, na Červenohorské sedlo do Jeseníků nebo do Herlíkovic u Vrchlabí, bude si moci koupit skipas za stejnou cenu jako v loňském roce.

„Pro letošní sezónu zachováme jak výši cen skipasů, tak i rozložení, které jsme tady měli v rámci týdne. To znamená pondělí až čtvrtek zlevněné jízdné, pátek a víkend mírně zvýšené,“ předpokládá Michal Hošek, vedoucí střediska v Herlíkovicích.

Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme