Červenokostelecký hospic vybaví některé pokoje klimatizací

23. září 2010

Hospic Anežky České v Červeném Kostelci na Náchodsku vybaví některé pokoje nástěnnou klimatizací. Peníze na nákup zařízení hospic získal díky výnosu soutěže Šikovné ruce pro hospic, do které lidé zaslali několik stovek rukodělných výrobků. Jejich prodejem hospic získal 21.000 korun, dalšími téměř 200.000 korunami přispěly firmy a veřejnost, informovala ČTK Eva Wagenknechtová z červenokostelecké charity.

"Vybavením pokojů klimatizací se alespoň částečně vyřeší problém pacientů s regulací teploty hlavně v letních měsících," uvedl ředitel Oblastní charity Červený Kostelec Miroslav Wajsar. Podle něj chce charita v příštím roce podobnou soutěž uspořádat znovu. Hospic v soutěži získal 800 různých výrobků, například pletené věci, řezbářské práce či aranžované květiny. Všechny výrobky nabídl v říjnu k prodeji v kině Luník a následně ve středisku Háčko.
Hospic Anežky České v Červeném Kostelci, který byl prvním podobným zařízením v Česku, loni v prosinci oslavil desáté výročí svého založení. Červenokostelecký hospic kromě 30 lůžek pro nevyléčitelné pacienty nabízí rodinám, jež se o těžce nemocné a umírající příbuzné starají samy, také vzdělávání v kurzech nebo půjčovnu speciálních pomůcek.

Spustit audio