Chtěl zlatou cihlu za 10 000 korun, dostal plastovou atrapu

23. květen 2017

Kilogramová zlatá cihla za deset tisíc korun. Nevěříte? I na takovou nabídku se dá narazit na českých internetových bazarech. Kuriózní případ nákupu zlata aktuálně řeší východočeští policisté. Ti pátrají po muži, který místo zlaté cihly poslal cizinci ze Špindlerova Mlýna pouze plastovou atrapu. Při nákupech na českých internetových bazarech se vyplatí obezřetnost a opatrnost.

Aktuální cena za kilogram zlata se na světovém trhu pohybuje nad hranicí 950 tisíc korun. Přesto nepřišla lákavá nabídka kilogramové cihly za 10 tisíc 40tiletému cizinci ze Špindlerova Mlýna podezřelá: „Protože jsem s ním osobně mluvil. Říkal jsem, že potřebuji nějaký doklad a on na to, že ano, že vše pošle. A pak nic, jen falešné věci jsem dostal."

Čtěte také

Poškozený muž okamžitě kontaktoval policii a té se podařilo zajistit peníze ještě před předáním podvodníkovi.

„Díky tomu, že pán neotálel a tu věc nám oznámil dá se říci včas, tak jsme oslovili přepravce a podařilo se nám zajistit danou finanční hotovost, ještě předtím, než byla předána tomu prodejci," říká Jan Čížkovský z Krajské policie.

Kuriózní případ nákupu zlata aktuálně řeší východočeští policisté

Policisté v současné době pátrají po tom, kdo cihlu na internetu nabízel

Za trestný čin podvodu mu hrozí až 2 roky za mřížemi. Při nákupu jakéhokoli zboží přes internet je důležitá obezřetnost, varují policisté.

„Co se týká nákupu přes jakékoliv inzertní portály, tak doporučuji osobní převzetí, zkontrolovat si to, co si kupujete. A až potom, pokud jste s tím spokojeni, souhlasí to s těmi inzerovanými daty, tak potom můžete uzavřít nějakou smlouvu a vyplatit protihodnotu," říká za policisty Jan Čížkovský.

Spustit audio