Chystáte se do Krkonoš na jarní prázdniny a nelyžujete? I tak vás čeká spousta sportovních zážitků

3. únor 2017

Krkonoše díky ideálním sněhovým podmínkám žijí především sjezdovým lyžováním. Ale spousta turistů, kteří na hory míří, lyžovat neumí nebo nechce. I tak ale můžou zkusit mnoho sportovních zážitků. Letos roste zájem o jízdu na sáňkách - svést se můžete třeba z Černé hory nebo ve Špindlerovně Mlýně. Další vyhledávanou aktivitou je jízda na skútrech. Tím výčet aktivit rozhodně nekončí.

Lucie z Prahy se svou rodinou tráví v Krkonoších týden. Ale nelyžuje. Jak tráví svůj čas?
„Já se procházím. Je tady taková pěkná cesta," říká paní Lucie.

A s rodinou už vyzkoušeli i spoustu dalších aktivit
„Snowtubing, pak je tam nahoře bobová dráha. Byli jsme taky dva dny na běžkách, jsou tady krásné trasy. A jezdili jsme na sáňkařské dráze. To je super cesta," směje se Lucie.

Čtěte také

Jaký to je zážitek řítit se na saních dolů z kopce?
„To je výborný! Úplně nejlepší na světě. Hlavně když je sníh. Je to dlouhé asi 3 kilometry, takže frčíme dolů. Je to prostě super," dodává paní Lucie.

Speciální sáňkařská dráha ve Špindlerově Mlýně nabízí zhruba čtvrthodinový zážitek na tříkilometrové trati s převýšením bezmála 400 metrů

„Je spousta nelyžařských aktivit na horách. Ať už to jsou výlety na sněžnicích nebo skialpových lyžích, přes sáňkařskou dráhu. A pak samozřejmě věci spojené třeba s vodou. Aquapark a podobné záležitosti," potvrzuje Aleš Kočí, majitel sportovní agentury ve Špindlerově Mlýně.

Podle něj je letos největší zájem o jízdy na skútrech a také a také o chůzi na sněžnicích: „Jezdí se v Podkrkonoší. Pokud je sněhová situace jako teď, tak jezdíme ve Vrchlabí, nebo nad Vrchlabím na Kněžickém vrchu. Tam jsou podníky srovnatelné jako kdekoliv jinde na světě."

V Krkonoších si tedy užijí nejen lyžaři, ale i ti, kteří lyžování zrovna dvakrát neholdují.

Spustit audio