Děti na Vrchlabsku se staraly celou zimu o ježka. Teď přišel čas návratu do přírody

3. květen 2017

Děti z 15 mateřských, základních a středních škol na Vrchlabsku, Trutnovsku a Jilemnicku pečovali celou zimu o ježka. Toho jim začátkem ledna přivezli pracovníci krkonošského parku v rámci projektu Bodlinka. Jejich úkolem bylo ježka vykrmit, aby mohl být na jaře vypuštěn zpět do přírody.

Ježeček, kterého děti ze Základní školy v Jilemnici pojmenovaly Čumáček, tady strávil téměř 4 měsíce. Dnes jej čeká poslední vážení a také poslední den tady ve škole. Děti jej právě vyndaly z jeho provizorního domečku. A David Jiřička ježka zvážil. Tak kolik váží?

„Váha ukazuje 980 gramů. Od začátku, co jsme jej měli, tak přibral okolo 400 gramů. Dávali jsme mu hlavně granule a salám pro kočky," říká David Jiřička.

Čtěte také

„Tato skupinka dětí o něj pěčovala velice vzorně. A díky nim ježek tak krásně prospíval. A můžeme jej v takové dobré kondici vypustit do přírody," říká učitelka Renata Šulcová ze ZŠ Jilemnice.

Společně opouštíme prostory školy a vydáváme se i s ježkem za město

Dostali jsme se už na kraj města. Tadeáš nese ježečka v krabici. Jak se ježek chová?

Děti na Vrchlabsku se staraly celou zimu o ježka. Teď přišel čas vrátit ho do přírody

„Ale jo, dobře. Očuchává tady ten výlez. Asi by šel už nejraději pryč," směje se Tadeáš.

Asi po kilometru cesty jsme došli ke kapli svatého Izidora, kde čeká ježka velký okamžik a to vypuštění. Tak mu přejeme dlouhý život.

Děti ze základní školy tady v Jilemnici už přemýšlejí o tom, že by se i příští rok opět chtěly starat o dalšího ježka.

Spustit audio