Do celostátního projektu ZUŠ Open 2017 se zapojila i královédvorská ZOO

1. červen 2017

Akci vyhlásil Nadační fond Magdaleny Kožené a jejím cílem bylo ukázat veřejnosti jedinečnost našeho základního uměleckého školství - v jeden den, v celé republice a na netradičích místech. A tak se stalo, že návštěvníci ZOO potkávali mladé muzikanty ,tanečníky nebo malíře nejen mezi pavilony a venkovními výběhy, ale také například v galerii Zdeňka Buriana a na pódiu přírodního amfiteátru.

V dětské části královédvorské ZOO se reportérka Dana Voňková setkala s učitelem výtvarné výchovy J iřím Holanem a jeho žáky.

Do celostátního happeningu ZUŠ Open 2017 se připojilo přes 350 základních uměleckých škol. Mediálními partnery akce se staly Česká televize a Český rozhlas.

Žáci škol a jejich učitelé připravili kromě divadelních,pěveckých a hudebních vystoupení,také výstavy výtvarných prací. Tím, že výsledky svého snažení prezentovali v jeden den v celé republice dokázali, že se s veřejností mohou setkávat i mimo školu, že umí mezi sebou komunikovat a podporovat se.

Zájem o vzdělávání v "zuškách" je tak veliký, že školy nemohou všechny adepty přijmout. A i když vždy nevychovají houslového virtuóza nebo novou hvězdu světových operních domů, dají dětem do života důležité hodnoty.

Do celostátního projektu ZUŠ Open 2017 se zapojila i královédvorská ZOO
autor: DV
Spustit audio