Do čtyř let vyroste na místě vyhořelé Petrovy boudy v Krkonoších nová chata

Budova, která nahradí vyhořelou Petrovu boudu v Krkonoších, dostala stavební povolení. Chata vyhořela v srpnu 2011. Podle hasičů byl oheň založený úmyslně, policisté ale pachatele dodnes neodhalili. Nová Petrova bouda má na stejném místě vyrůst do konce roku 2019.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizualizace dostavby Petrovy boudy v Krkonoších

Vizualizace dostavby Petrovy boudy v Krkonoších | Foto: Snowy Chalet

Nová stavba nebude replikou původní Petrovy boudy, jak požadovali památkáři, ale budou ji tvořit dvě menší budovy. Ty navážou na podobu chaty z přelomu 19. a 20. století.

Základ má tvořit železobetonová konstrukce, která bude obložena dřevem. Do interiéru by se měly vrátit předměty, které se zachovaly po požáru.

Firma, která novou chatu postaví, odhaduje náklady na 120 milionů korun. Se stavbou souhlasila i Správa Krkonošského národního parku a energetická společnost ČEZ.

Už letos by tak mohly začít nezbytné úpravy inženýrských sítí a taky trafostanice.

Vyhořelá Petrova bouda | Foto: Standa Soukup

ČRo, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme