Do Senátu míří i dva miliardáři, Jiří Hlavatý a Ivo Valenta

Novými senátory se včera stali i dva čeští miliardáři. 66letý Jiří Hlavatý, kandidát ANO, vybudoval největší tuzemskou textilku. Novým senátorem je také Ivo Valenta, kterému je 58, ovládá sázkařskou skupinu Synot Group a do horní komory parlamentu kandidoval za Stranu soukromníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Hlavatý, držitel titulu Podnikatel roku 2013

Jiří Hlavatý, držitel titulu Podnikatel roku 2013 | Foto: Prokop Havel

Jiří Hlavatý žije ve Dvoře Králové nad Labem a je majitelem největší české textilky. Jeho firma zaměstnává jen v Česku 2200 lidí a má 14 závodů po celém světě.

„Do Senátu jdu s tím, abych tam uplatnil své životní zkušenosti, ať už z oblasti hospodářství, dopravy a nakonec také co se týče spolupráce s EU, protože na evropském trhu se pohybuji řadu let,“ říká nový senátor za Trutnovsko, jehož firma vyváží většinu produkce do zahraničí.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jiří Hlavatým mluvil reportér Jiří Fremuth

Jiří Hlavatý se stal loni podnikatelem roku a už tehdy řekl, že za jeho úspěchem stojí všichni jeho zaměstnanci. Právě na své manažery se chce příštích šest let spolehnout. Hodlá sice zůstat generálním ředitelem firmy, ale svým lidem chce dát větší prostor při řízení firmy.

„Mý spolupracovníci za ta léta, co jsme společně dělali, strašně vyrostli a v mnoha případech se dnes obklopuju lidmi, kteří jsou schopnější a chytřejší než já. Jsem si zcela jist, že oni také touží po tom, aby dostali další příležitost.“

Druhým novým senátorem miliardářem je Ivo Valenta, který vyhrál volby na Uherskohradišťsku. Jím ovládaná firma Synot Group působí hlavně v loterijním průmyslu, ale také třeba v IT technologiích, nebo v cestovním ruchu.

Cesty z Monaka nejsou problém, slibuje senátor Valenta. Plat dá studentům

Číst článek

Také Ivo Valenta se chce během příštích šesti let spolehnout na své manažery a nehodlá ani měnit své bydliště. Už 15 let žije v Monaku.

Prezident Zeman: V senátních volbách rozhodla osobnost, ne politická příslušnost

Číst článek

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme