Festival Jičín - město pohádky a Český rozhlas Hradec Králové!

13. září 2014

"Celý život se odvíjí od dětství. A pokud máte krásné, hezké dětství, tak nic nebrání tomu, abyste měli krásný a hezký život", říká Jiří Lábus, patron hlavního města pohádky.

Pohádkové dění v Jičíně se letos koná s podtitulem "Pelíšek, pelíšky a pelášení".

Zveme vás na slavnost do pohádkového města Jičína, na cesty i necesty lesa Řáholce, do krajiny, kde je Český ráj... A kde je potom české peklo? Kolem dokola, když se na sebe budeme mračit a zapomeneme na rozšafnost Honzů, krásu princezen, statečnost Bajajů, vytrvalost hledačů živé vody, když zapomeneme na přátelství se zvířaty a stromy jen proto, že nemluví lidskou řečí.

Aby ráj i peklo byly, kde mají být, koná se slavnost Jičín - město pohádky.

Znělku festivalu vytvořili studenti Filmové školy ve Zlíně - Tomáš Kraus, Katka Matějíčková, Petra Steinerová a Žofie Zajíčková pod vedením pedagoga Michaela Carringtona. Potřebné lokality hledali a filmovali v Českém ráji a v Jičíně.

Od středy 10. do neděle 14. září 2014 se uskutečnil už 24. ročník festivalu Jičín - město pohádky. A Český rozhlas Hradec Králové připravil pro své posluchače vystoupení v centru pohádkového dění. Z pohádky do pohádky se s námi mohli vydat všichni, kteří v sobotu 13. září 2014 navštívili Valdštejnovo náměstí v Jičíně. Během pohádkového odpoledne s Českým rozhlasem Hradec Králové jsme do země skřítků, víl a rusalek zavedli malé i velké. Jen pro ně na pódiu malovala a kouzelné příběhy vyprávěla spisovatelka a ilustrátorka Vítězslava Klimtová. Se zpěvačkou Janou Rychterovu jsme zpívali a tancovali. U rozhlasového stanu se soutěžilo a odměňovalo.

Více informací na www.pohadka.cz


Zvětšit mapu
autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.