Gigasport postaví v Hradci šestý obchod v ČR

25. září 2010

(ČTK) - Rakouská společnost Kastner+Öhler letos postaví v Hradci Králové šestý obchod se sportovním zbožím Gigasport v České republice. Zatím má firma čtyři obchody v Praze a jeden v Brně. V Hradci Králové ji výstavba obchodu přijde na 55 milionů korun. Uvedly to dnešní Hradecké noviny.

Obchod vyroste v lokalitě Hradubická, kde již svá nákupní centra mají společnosti Tesco a Makro. Prodejní plocha specializovaného sportovního obchodu bude zhruba 2000 metrů čtverečních a pracovat v něm bude asi 30 lidí. Zahájení stavby se plánuje na nejbližší dny, s otevřením se počítá v listopadu.
Prodejny Gigasport se poprvé v ČR objevily v roce 1997. Celková prodejní plocha všech pěti obchodů činí 14.000 metrů čtverečních.
V samotném Hradci Králové bude Gigasport dvacátou velkoprodejnou. Devatenáctou bude Kaufland, který se nyní staví na druhém silničním okruhu. V Hradci Králové dosud připadá na 1000 obyvatel 182 metrů čtverečních prodejní plochy ve velkých prodejnách, což řadí město na druhé místo v České republice. Podle studie, která se zabývá rozvojem ploch maloobchodů, zahrnuje spádová oblast Hradce Králové kolem 220.000 lidí.

Spustit audio