Hledáte tip na výlet? Do 29. října můžete v ZOO Dvůr Králové dlabat dýně při Týdnu duchů

20. říjen 2017

Máme pro vás pozvánku do královédvorské ZOO. Potěší nejen milovníky zvířat, ale tentokrát i ty z vás, kteří rádi spojujete fantazii s manuální tvořivostí. Od soboty 21. do neděle 29. října pořádá Týden duchů spojený s tradičním dlabáním dýní.

Halloween nebo chcete-li svátek Dušiček nemusíte vnímat jen jako americkou tradici. Původně pochází tento svátek z Velké Británie a v Čechách se výzdoba dýní stává stále oblíbenější.

ZOO Dvůr Králové nad Labem, která Týden duchů pořádá už po jedenácté, pro vás letos zajistila opět nejen dostatek dýní, ale i několik novinek jako například noční pozorování netopýrů.

Další podrobnosti vám nabídnou mluvčí ZOO Andrea Jiroušová a redaktorka Dana Voňková.

Čtěte také

Strašidelnou atmosféru navodí městečko Tiébélé, magický duch Afriky, ale také stovky vydlabaných dýní, které si návštěvníci mohou sami ozdobit přímo v zoo podle své fantazie. Chybět nebudou ani dýňové nadílky pro zvířata.

Pokladna zoo bude v těchto dnech otevřena od 9:00 do 18:00, zůstat ale můžete i déle. V provozu bude také lanový park Katika Miti.

Web Safari - okno do světa zvířat

Během Týdne duchů máte v ZOO dýně zdarma. Můžete do nich vložit přinesenou nebo v ZOO zakoupenou čajovou svíčku a vybrat si místo, na které dýni umístíte.

ZOO Dvůr Králové ovládnou dýně a strašidla. Tradiční Týden duchů začíná 22. října

Dýně najdete před Restaurantem Lemur, vedle hlavního vchodu na dětském hřišti nebo u Neumannovy vily, což je správní budova ZOO.

Dýní bude na všech třech místech dostatek, doporučujeme ale přinést si vlastní pomůcky, zejména lžíci a nůž.

ZOO Dvůr Králové ovládnou dýně a strašidla. Tradiční Týden duchů začíná 22. října

Vydlabané dýně neodnášejte domů, slouží jako výzdoba ZOO.

Můžete se těšit na setkání s Magickým duchem Afriky a strašidly.

V pátek 27. října od 17:30 do 18:30 přijďte na procházku spojenou s pozorováním netopýrů. Odborník vám ukáže, kde netopýry uvidíte a poví vám o nich řadu zajímavostí.

autoři: DV , Andrea Jiroušová
Spustit audio