Hořice chtějí postavit atletický stadion za 12 milionů korun

24. září 2010

Desetitisícové Hořice na Jičínsku chystají výstavbu nového atletického stadionu. Stadion za téměř 12 milionů korun by se měl stát součástí areálu místního gymnázia a využívaly by jej školy a veřejnost. Hořice dosud žádné venkovní sportoviště pro atletiku nemají. ČTK to řekl hořický zastupitel a krajský radní Ivan Doležal. Na stavbu chtějí Hořice získat peníze z fondů Evropské unie, menší část by hradil Královéhradecký kraj. Podíl Hořic by činil asi 3,5 milionu korun.

Letos chtějí v Hořicích vyřídit převod pozemku, stavební povolení, žádost o dotaci z EU a vybrat dodavatele. Výstavba areálu by měla začít v roce 2007.
Atletický ovál bude mít dvě dráhy, rovinka čtyři. Uvnitř oválu bude víceúčelové hřiště pro volejbal, košíkovou, florbal nebo malou kopanou. Další sektory areálu budou určeny pro baseball, plážový volejbal, vrhačské sporty, skok daleký a vysoký.
Poslední velkou sportovní stavbou v Hořicích bylo loňské dokončení krytého bazénu v areálu pod městskou nemocnicí. Celý komplex, v němž již dříve vznikla kuželna, sauna a hřiště pro squash, přišel na více než 80 milionů korun.

Spustit audio