Hradec Králové chystá nové sídliště s 260 byty

25. září 2010

Město Hradec Králové chce na poli ve čtvrti Podzámčí vybudovat nové sídliště s 260 byty v rodinných domcích a bytových domech. Studie celé lokality se teprve bude schvalovat. Představitelé města však počítají, že vlastní práce by mohly začít do tří let. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro Hradecký kraj.

Kdo bude stavbu sídliště financovat, zatím není jasné. Je předčasné hovořit o konkrétních investicích. Záleží také na jednáních s majiteli pozemků a investory, řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Město již schválilo podnět ke změně územního plánu, který se nyní projednává.
Zatím na kraji lokality vyrostl pětipodlažní objekt s 20 byty, který je před kolaudací. Druhým by měl být vícepodlažní polyfunkční dům, v němž architekti plánují padesát bytů různých velikostí, kanceláře, komerční prostory a podzemní parkoviště.
Poblíž zvažovaného sídliště měla stát továrna na výrobu automobilových disků společnosti Ronal. Ta však pod tlakem odpůrců výstavby a kvůli problémům s územním plánem svou investici loni přenesla do Pardubic. Uvolněná plocha po Ronalu je určena pro objekty drobné výroby a služeb.

Spustit audio