Hradec Králové připravuje přestavbu Velkého náměstí a fotbalového stadionu

Podle vedení Hradce Králové se blíží stavba dvou největších investic města v nadcházejících letech. Rekonstrukce Velkého náměstí by mohla začít už na podzim příštího roku. To ale v případě, že se proti stavbě nikdo neodvolá. Vedení města také zveřejnilo, že by v roce 2018 mohla být přestavěna první část fotbalového stadionu v Malšovicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Projekt Parku Malšovice spojuje vybudování nové fotbalové arény a obchodního centra

Projekt Parku Malšovice spojuje vybudování nové fotbalové arény a obchodního centra | Foto: ECE Projektmanagement

Na Velkém náměstí se už magistrát dohodnul s většinou majitelů přilehlých nemovitostí, což byl největší problém rekonstrukce.

„Chybí nám tři souhlasy, ale jsou to lidé, se kterými jednáme a předpokládáme, že ve lhůtě 60 dnů tedy budou vyřízeny,“ vysvětluje náměstek primátora Jindřich Vedlich z TOP 09.

Až město získá všechna potřebná povolení, vypíše tendr na stavitele. V ideálním případě by mohly začít první práce v druhé polovině příštího roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hradec Králové čekají dvě důležité rekonstrukce. Se zástupci města natáčel Jiří Fremut

„Stavba bude probíhat dvě stavební sezony a bude rozčleněna do čtyř etap. Počítáme, že bude stát 150 až 200 milionů a ty finanční prostředky budou upřesněny ve vyšších stupních projektové dokumentace.“

Další velkou investicí je přestavba fotbalového stadionu. Zastupitelé mají na únorovém jednání město vyvázat ze společného projektu s firmou ECE, který předpokládal souběžnou stavbu stadionu a obchodního centra.

„Smlouvy se musejí rozvázat. My se musíme domluvit na penězích, které nám ECE uhradí, na které z původní smlouvy máme nárok. To znamená námi vynaložené náklady,“ vysvětluje primátor Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu.

Město chce do přestavby všesportovního stadionu investovat do 300 milionů korun. První — zřejmě západní tribuna se zázemím — má být hotová v roce 2018 a následně mají kolem hrací plochy vyrůst zbývající nové tribuny.

Co se sportovišť týče, projde úpravou i zimní stadion. Technici tam za 2,3 milionu korun instalují odvlhčovací zařízení.

„Možná si někteří diváci všimli, že se na ledové ploše začne najednou dít mlha. K tomu je potřeba mít na stadionu takové odvlhčovací zařízení,“ dodává náměstkyně primátora Romana Lišková.

Fanoušci by se lepšího výhledu měli dočkat před začátkem příští extraligové sezóny.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme