Hradec Králové vypíše výběrové řízení na tajemníka magistrátu

25. září 2010

(ČTK) - Výběrové řízení na tajemníka magistrátu města v blízké době vypíše radnice v Hradci Králové. Důvodem konkurzu jsou výhrady některých zastupitelů k osobě stávajícího tajemníka Petra Kmocha. K vypsání výběrového řízení se politické strany široké koalice zavázaly po loňských listopadových volbách. V textu koaliční dohody stojí, že konkurz by měl být do konce července letošního roku.

Máme připravené podmínky a v nejbližších dnech by měly vyjít inzeráty v tisku. Předpokládám, že s řízením budeme hotovi dříve než nám ukládá koaliční dohoda, řekl ČTK primátor města Oldřich Vlasák. Hradečtí radní o konkurzu jednali několikrát a stále nedokázali stanovit termín. Jednáme o tom týden co týden, tlak ze strany koaličních partnerů na vyhlášení řízení stále vzrůstá, potvrdil náměstek primátora Josef Malíř.
S požadavkem na vypsání výběrového řízení na místo tajemníka přišli zastupitelé Hradeckého demokratického klubu (HDK). K nim se nakonec přidali i zástupci dalších stran. Tajemníka Kmocha hodnotíme spíše negativně než pozitivně. Magistrát od ledna převezme další správní agendu a je nutné, aby na tomto postu byla kvalifikovanější osoba, řekl před loňskými komunálními volbami zastupitel Zdeněk Fink (HDK).
Koaliční dohodu uzavřela v Hradci Králové ODS, Volba pro město, ČSSD, KDU-ČSL a Hradecký demokratický klub (HDK). V opozici s šesti hlasy z celkových sedmatřiceti zastupitelů zůstali pouze komunisté.

Spustit audio