Hradecký obránce Filip Hronek sní hokejový sen o NHL. A teď udělal krok k jeho splnění

20. červenec 2016

Osmnáctiletý odchovanec královéhradeckého hokejového klubu, obránce Filip Hronek, podepsal smlouvu s Detroitem a v příští sezóně by tak měl působit v zámoří. Kláře Němečkové přiznal, že dohodu se slavným klubem kanadsko-americké NHL nečekal.

Letšní draft se uskutečnil v Buffalu a všechny týmy kanadsko-americké NHL si postupně vybíraly hráče, se kterými by rády do budoucna uzavřely smlouvy.

To sice ještě automaticky neznamená, že si dotyčný v NHL zahraje, důležitý moment v hokejové kariéře to ovšem je.

Osmnáctiletého hradeckého beka zástupci Red Wings draftovali ve druhém kole jako celkově 53. hráče. A s tímto klubem následně Filip minulý týden podepsal smlouvu.

Je to pro mne obrovská čest být draftovaným hráčem. Nepovede se to každému. A teď už to bude o tvrdé práci. Abych se v zámoří prosadil. Filip Hronek, hradecký hokejový obránce

Účastník letošního mistrovství světa hráčů do 20 let tak nyní zřejmě zamíří do zámoří. Nejprve na další kemp Detroitu a pak do juniorské soutěže OHL. Teoreticky existuje i možnost, že by si vybojoval místo v kádru Red Wings.

V tomto klubu působil také slavný Dominik Hašek. Bere to Filip Hronek jako výhodu? Že bude působit v klubu, kde tento legendární český hokejový brankář sklízel velké úspěchy?

„Beru to především jako výzvu. Abych se tam prosadil. A snad by to mohla být i výhoda. To nevím. Ale česká i slovenská stopa v klubu je výrazná," usmívá se Filip Hronek.

Vedení hokejového klubu v Hradci Králové se už s odchodem Filipa smířilo

„Jsme rádi, že se Filipovi splnil sen. A rádi bychom mu popřáli především pevné zdraví a ať se brzy uchytí a zahraje si NHL," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček, který Hronkův odchod bere i jako ocenění kvalitní práce s mládeží v klubu.

O krok blíž ke splnění hokejového snu o NHL je hradecký obránce Filip Hronek. Ve studiu s moderátorkou Klárou Němečkovou
autor: Klára Němečková
Spustit audio