Jaké je poselství pracovníků ZOO Dvůr Králové do nového roku?

28. prosinec 2015

Máte ve zvyku na konci roku bilancovat? Někdo ano, někdo ne, ale dopřát si malé ohlédnutí nemusí být od věci. Dnes člověk totiž jak rychle žije, rychle i zapomíná.

A často přehlédne věci nebo události, které si to nezaslouží, nebo byly pro jeho život dokonce důležité.

A to byl pro redaktorku Danu Voňkvou hlavní důvod pro to, aby její příspěvek ze Zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem měl trochu jinou podobu než obvykle.

Čtěte také

Slovo dostali lidé, kteří se sice v královédvorské ZOO starají 365 dní v roce především o zvířata, ale tentokrát promluví i o sobě a své práci.

Mají se prostě za čím ohlížet!

Svátečně vyzdobený areál královédovrské ZOO vybízí ke chvilce zastavení a tichému rozjímání. Desítky vánočně zkrášlených stromků dávají návštěvníkům hodně inspirace a zároveň jsou i přehlídkou netradičně pojatých symbolů vánoc.

Nenápadně připomínají, že vánoce nejsou jen o od jídla prohnutých stolech, ale také o kráse přírody a všem živém, co v ní žije.

Ve výběhu u Safari kempu v ZOOlogické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem máte jedinečnou možnost porovnat markantní rozdíl mezi žirafou síťovanou a Rothschildovou

Nenápadně ovšem také připomínají, že ne všechno je v naší přírodě v pořádku, že v ní přežívají z posledních sil tvorové, kteří potřebují naši pomoc.

Tyto myšlenky se honily hlavou všem, kteří "Vánoce v ZOO" letos ve Dvoře Králové nad Labem připravovali. Jejich poselství najdete snadno.

autor: DV
Spustit audio